Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEK PROGRAMI
05.01.2023
sitso
465 Okunma

Ülkeyi gerçek zenginliğe taşıyacak şey,yer altı zenginliği değil,kaliteli insan gücüdür.Bu gün zengin,refah ve demokrasinin en üst düzeyde yaşandığı ülkelere bakıldığı zaman,eğitime verilen önemin ve girişimci sayısının çokluğu net bir şekilde görülecektir.

Ülkemizin 75 milyonluk nüfusunun yarısı kadın,yaş olarak ta  28 yaş altı.Genç ve dinamik bir toplumuz.Kullanabilir ve yönetebilirsek bunu zenginliğe dönüştürebiliriz.Yönetemez isek,sosyal bir sıkıntı olarak önümüze çıkar.Bunun için zenginliğimiz olan kadınlarımızın ve gençlerimizin ülke ekonomisine yapacağı katkıları göz ardı edemeyiz.

 

Bu anlamda gençlerimizi üretime yöneltecek,onları birer girişimci yapacak her projeyi desteklemeyiz.

 

Bunlardan biri de “Fikir sizden destek bizden” sloganı ile yola çıkılan araştırma geliştirme faaliyetleri çalışmaları ile ilgili kendi işini kurmak,iş hayatına atılmak isteyen yeni mezun veya son sınıf öğrencilerini kapsayan “Teknogirişim Sermaye Desteği Programı” dır.

 

Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan “TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ PROGRAMI” na katılacak olanlara bir defaya mahsus olmak üzere teminat alınmaksızın 100.000.TL ye kadar teknogirişim sermayesi desteği hibe olarak verilmektedir.

 

Teknogirişim Sermayesi  Desteğinden yararlanmak üzere,örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangibir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler ile yüksek lisans veya doktora öğrencisi yada lisans,yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış kişiler müraacatta bulunabileceklerdir.

 

Bu destek;Ar-Ge niteliği,teknolojik,yenilikçi ve özgün yönü olan,çevresel etkileri azaltan,üretimde verimliliği arttıran,düşük maliyetli çözümler sunan,kullanıcı kolaylığı ve enerji tasarrufu sağlayan iş fikirlerinin hayata geçirilmesi,desteği veren merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri tarafından desteklenmesi uygun bulunan bir iş planı çerçevesinde kurulması planlanan işletmelerin katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli olan teşebbüslere dönüştürebilmelerinin desteklenmesi,izlenmesi,sonuçlandırılması ve sonuçların değerlendirilmesi amaçlarıyla düzenlenmektedir.

 

Gelin bu fırsatı kaçırmayın.Gelin ülkenin girişimcisi olun,zenginliği olun.Sadece çalışan olma hayali ile değil,işveren olma hayali ile hareket edin.Ülkenin eğitimli gençleri,gelin ülkenin işveren,aş veren,yüksek teknolojili üretime geçmemizi sağlayan zenginliği olun.Kafanızdaki sınırları aşın ve hayallerinizi sınırlamayın.Eğer bir fikriniz varsa işte size fırsat.Bu desteği alın ülkenin zenginliğine zenginlik katan girişimcisi olun.  

Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2012 yılı ön başvuru müracaatları 03 Ekim-16 Kasım 2011 Tarihleri arasında alınacaktır.

Teknogirişim başvuruları ile ilgili dokümanlara ulaşmak için http://www.sanayi.gov.tr/AnnouncementDetails.aspx?annID=719&lng=tr adresi ile ulaşılabilir.

Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика