Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
SİLİFKE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİMİ KAHVALTIDA BASINLA BULUŞTU
05.01.2023
sitso
401 Okunma

Silifke TSO yönetimi, basınla kahvaltıda buluştu

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ile yönetim kurulu üyeleri, Lal Restaurant’ta, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanlarıyla bir araya geldi. Silifke TSO’nun kurulduğu günden buyana misyonu ve vizyonu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kaynar, İlçenin gelişmesi ve kalkınması adına başarılı çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Kaynar, “Odamızın temelleri Cumhuriyet öncesinin buhranlı günlerinde ekonomik anlamda örgütlenerek, yabancı kampanyalara karşı hakların korunması ve ekonomik gelişme umudu ile 1908 yılında Silifkeli Hacı Hulusi Efendi Oğlu Mevci Efendi ve birkaç arkadaşı tarafından Ticaret ve Ziraat Meclisi olarak kurulmuştur.

Milli Mücadelenin başlaması ve ilk Ankara Hükümetinin kurulmasından sonra 22 Nisan 1923 tarihinde 655 sayılı Ticaret ve Sanayi Odaları Kanunu kabul edilmiş, bu kanunla odalar ilk defa kanuni hüküm kazanmıştır.

Cumhuriyetten sonra Silifke Ticaret ve Sanayi Odası adını almıştır. O günden bugüne üye sayısı artarak devam etmektedir. Şuan Gülnar ve Aydıncık İlçeleri dâhil 1650 faal üyemiz mevcuttur. 14 Meslek Komitesi, 28 Meclis Üyesi, 7 Yönetim Kurulu Üyesi vardır.”dedi.

VİZYONUMUZ;

Kaynar, “Türkiye Ekonomisine önemli katkısı olan İlçemizin doğal kültürel ve tarihi zenginliklerini koruyarak, katılımcı yönetim anlayışı ile ekonomik büyüme sağlayarak ve Silifke, Gülnar, Aydıncık ilçelerinde yaşam kalitesini yükselterek çağdaş ve özgün bir yapıya ulaşmasına yöne veren, aynı amaçlarla Türkiye ve Dünya çapında öncü bir meslek kuruluşu olmayı amaçlamaktadır.

Her zaman üye memnuniyeti ön plandadır. Üyeleri arasında mesleki ahlaki ve güveni tesis eden, meslek ilkelerinden taviz vermeden insan kaynaklarının etkin kullanımını sağlayarak tarafsızca ve dürüst olarak ticari teamülleri tespit eden, ihtilafları önleyen veya çözümünde rol üstlenen bir oda olarak, sosyal sorumluluk bilinci içersinde bölgesinde lider olmak için yeni binamızda hizmetlerini geliştirecektir.”diye konuştu.

MİSYONUMUZ;

Nurettin Kaynar, “Üyelerine hizmet ilkelerinden ödün vermeden, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda; sürekli gelişen, katma değer yaratan ve özgün bir kentleşme için ilgili yasa ve mevzuatlar çerçevesinde;

Üyelerine, paydaşlarına kaliteli hizmet sunmak, Tüm Sektörlerde katma değer yaratacak projeler üretmek, Üyelerinin eğitim, proje, ar-ge, innovasyon gibi konularında ihtiyaçlarını karşılamak, Üyelerin tüm ülke ve dünyada tanıtımını yapabilmek, Üyeler ile devlet arasındaki ilişkileri hukukun üstünlüğüne dayanarak tarafsız olarak yürütebilmek, Akredite olarak her alanda dünya standartlarına ulaşabilmektir. Yapılanlar hizmetler alanında ise Girişimciliği Teşvik amacı ile “Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu” düzenlenmiş ve en az 100 kursiyer sertifikalarını almışlar ve yeni girişimci olmuşlardır. Üye firmalarımızın İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda Risk Analizlerinin yapılabilmesi için ilgili firma ile protokol yapılarak daha uygun fiyatlandırma yapılmıştır. Borsa İşlemleri için Mersin’e giden üyelerimizin Mersin’e gitmeden Odamızdan Borsa İşlemlerini yapabilmeleri için Mersin Ticaret Borsası Temsilciği alınmıştır. Üyelerimizin KOSGEB İşlemlerinin Odamızdan yapılabilmesi için daha önce alınan Kosgeb Temsilciliğimiz devam etmektedir.

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ile işbirliği yapılarak üyelerimizin Kuzey Irak’a Ticari İşler için seyahat düzenlenmiştir.

İlçemize yapılacak en büyük yatırımlardan biri olan Eren Holding’e ait Avrupa’nın Kapasite olarak İkinci büyük Çimento Fabrikası olan MEDCEM Madencilik ile görüşmeler yapılmıştır. Antalya’da gerçekleşen 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarına katılınmış ve Silifke Yoğurdunun tanıtımı yapılmıştır. Silifke Yoğurdunun Coğrafi İşaret Tescili için Girişimler başlatılmıştır. Dünya Odaları ile Akredite oda olmak için başvurumuz yapılmıştır. Heryıl olduğu gibi Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza TOBB desteği ile Gıda yardımı, eğitim-öğretim yılı başında ise ihtiyacı bulunan öğrencilere kırtasiye yardımı yapılmaya devam edilmiştir.”diye konuştu.

Karşılıklı fikir alış verişlerinin yapıldığı toplantıda odanın devam eden aktif hizmet ve çalışmaları ile Silifke’nin gelişip kalkınması noktasında yapılabilecek yatırımlarda gündeme getirildi.

Başkan Nurettin Kaynar, Silifke’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin birlik ve beraberlik içerisinde başarılı çalışmalara imza attığı belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kahvaltılı toplantıya Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar, oda yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика