Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
TISİAD YÖNETİM KURULU'NUN ODAMIZI ZİYARETİ
05.01.2023
sitso
402 Okunma

 TISİAD YÖNETİM KURULU ODAMIZI ZİYARET ETTİ

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Odamızı ziyaret ederek, burada Başkan Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmelerde bulundu.

TISİAD Yönetim Kurulunu, Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu ağırladı. Toplantıda yeni dönemde ülkeye sağlanan katkının arttırılmasına yönelik fikir alışverişi yapıldı.

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç sözlerine Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’na düzenlemiş oldukları tanışma, kaynaşma ve fikir alış verişi konuşmalarıyla başladı. Kılıç, 2012 Mayıs Ayı’nda kurulan derneğin kısa zamanda uzun mesafe kat ettiğini söyleyerek, gördükleri ilginin bu alandaki eksikliğinde bir göstergesi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2012 Yılı sonu itibariyle Irak’a yüzde 30’luk artış ile 10 milyar 756 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirten Kılıç, “Irak bu rakam ile ihracatta lider koltuğunda oturan Almanya’yı zorlamıştır. Ancak bu da çok uzun sürmeyecek gibi görünmektedir. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik çalışmalar ilk meyvesini vermeye başlamıştır. İki ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrar ile, Türkiye ile Irak, iki kardeş ve dost ülke ilişkisine yakışır şekilde ekonomik anlamda da birliktelik sağlayacaktır. Bu yolda STK’ ların yapacağı girişimlerle iki ülke arasındaki ilişkiler daha önemli noktalara ulaşacaktır.

Türkiye ile Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığın sağlanması için dernek olarak yola çıktık.”dedi.

Türkiye'nin komşu ülkelerle gelişen ilişkilerinin olumlu meyvelerinin Irak'ta da görülmeye başlandığını dile getiren Kılıç, iki ülke arasındaki bağların bu çerçevede her geçen gün geliştiğini belirtti. Ancak Irak ile ticarette Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sıkıntıların giderilmesinin büyük önem taşıdığının altını çizen Kılıç, "Ülkemiz ihracatında sıcak para girdisi ile adeta atardamar konumundaki Irak'tan yapılan ticarette Habur'daki sorunların çözümü hayati önemdedir. Açılması planlanan yeni kapılar hızlandırılarak, bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu amaçla sıkıntılar giderilene kadar her platformda, bu alandaki taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin gelişimine, büyümesine katkı sunmak isteyen her kurum ve kuruluştan da destek bekliyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN KAYNAR: “İŞ BİRLİĞİNE HER ZAMAN AÇIĞIZ”

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işbirliğine her zaman açık olduklarını belirtti. Türkiye'yi söz sahibi güçlü bir ülke konumuna getirmek için çalışacaklarını ifade eden Kaynar, toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilmesine yardımcı olmak, barış, sevgi ve hoşgörünün üstün değerler olarak paylaşılmasını sağlamak misyonuyla hareket edeceklerini kaydetti. İhracatı güçlendirecek hamleler yaparak, yeni çalışmalarla istihdam artışını sağlamak adına faaliyetleri sürdüreceklerini de söyleyen Başkan Kaynar, ülke içi siyasi istikrarın yakalanması, insani yatırım ve uluslararası rekabet gücünün arttırılması konularında çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, sivil toplum kuruluşu olarak yapılması gereken çalışmaları, gerek bürokratik kesimlerle gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşarak hareket edeceklerini kaydetti.

Yapılan görüşmelerin ardından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç’a teşekkür plaketi takdim ederek, Başkan Nevaf Kılıç da Silifke TSO Başkanı Kaynar’a başarı plaketi armağan etti.

Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика