SANAYİ İŞLETMELERİNİN DİKKATİNE!

BİLİM,SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’DAN DUYURULUR!

SANAYİ İŞLETMELERİNİN DİKKATİNE!

2012 Yılına ait faaliyet Bilgilerini İçeren Yıllık İşletme Cetvelinin en geç dört(4) ay içinde (Nisan Ayı Sonuna Kadar)

-https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/ adresinden yeni sisteme ait kullanıcı adı-şifre oluşturularak giriş yapılıp giriş ekranında yer alan kullanım kılavuzlarını dikkate alarak açılan sayfada yer alan “ Kayıtlı İşletmelerim “ menüsünü tıklayarak işlemlerin tamamlanması,anket formunun doldurulması ve Müdürlük onayına gönderilmesi,

Veya,

-Yıllık İşletme Cetvellerinin İl Müdürlüğüne doğrudan verilmesi veya posta ile gönderilmesi halinde,Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının web sayfası “ Hizmetlerimiz “ tıklayın,açılan sayfadaki “ sanayi sicil belgesi hizmetleri “ tıklayın,açılan sayfa sonundaki “ yeni Yıllık İşletme Cetveli “ formuna uygun olarak doldurulması,akabinde üst yazı ekinde Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir.

Yine 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 4.maddesi uyarınca,firma beyanında meydana gelen değişikliklerin (kapanma tekrar faaliyete geçme halleri,unvan,adres,ürün v.s değişiklikleri) bir ay içersinde önce Sanayi Sicil Bilgi Sistemine giriş yapılarak (https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/) talep oluşturulmasını müteakip Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne istenen belgelerle birlikte başvurulması gerekmektedir.

Aksi taktirde yine aynı Kanununun 9.maddesi gereği,Yıllık İşletme Cetvellerini süresi içinde vermeyen ve değişiklikleri bir ay içersinde Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bildirmeyen Sanayi İşletmeleri hakkındaki İdari Para cezası uygulanacaktır.

Ayrıca Sanayi Sicil Belgesinin Düzenleniş tarihi itibari ile iki yılda bir vizesinin yapılması zorunlu olup vize süresi dolan belgelerin vizelerinin yaptırılması gerekmektedir.