Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
Odamızın 105. Kuruluş Yılı anısına Silifke Ekonomisine Yön Verenler ve 30 Yılını Tamamlayan Üyelere Ödül Töreni düzenlendi
05.01.2023
sitso
620 Okunma

 Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşunun 105. yılı anısına ‘Silifke Ekonomisine yön verenler ve 30 yılını tamamlayan üyeler’ ödül töreni düzenlendi.

Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in de katıldığı törende, oda üyeliğinde 30 yılını tamamlayan 31 firmaya plaket, Silifke ekonomisine yön veren 10 firmaya da ödül verildi. Törende ayrıca geçmiş dönemlerde oda yönetim kurulu başkanlığı yapmış kişilere de birer plaket takdim edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın tanıtım filmi izlendi. Törenin açış konuşmasını yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan, konuklara hoş geldiniz dedi.

Başkan Doğan konuşmasında, şunları kaydetti; “Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kuruluşunun 105 nci Yılı Anısına düzenlemiş olduğumuz “ Silifke Ekonomisine Yön Verenler ve 30 Yılını Tamamlayan Üyeler” Ödül Töreni’ne hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Odam adına saygı ile selamlıyorum.

Bu Törenimizin bizim için ayrı bir yeri var,105 nci yılımızın şeref ve sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. Tüm dünyanın ekonomik krizlerde boğuştuğu bugünlerde yatırım yaparak, İstihdam yaratarak, Vergi ödeyerek, ihracat yaparak, Silifke ve Ülke Ekonomisine katkı sağlayan; ayrıca Silifke Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğinde 30. yıllarını tamamlayarak Silifke Ekonomisine Yöne Veren üyelerimizin ödüllendirildiği bugünü sizlerle paylaşmaktan gurur duymaktayız. Birçok kişinin kafasında ‘Bu Odalar ne iş yapar?’ sorusu vardır. Eğer Odalarımız müdahil olmasaydı, 1 Temmuz 2012 Türk Ticaret Kanunu devreye giriyordu. Bu kanun devreye girdiğinde, küçük ve orta boy bir işletmeye gelecek yük, tam 6 milyar TL idi. İşte bizler Oda ve borsalar çalıştık, gerekli çalışmaları yapıp TOBB a bildirdik, TOBB da derledi topladı ve Hükümete götürdü. Sayın Başkanımız Rıfat Hısarcıklıoğlu Bakanlarla tam 30 saat toplantı yaptı. Sonuçta TBMM’de tüm grupların desteği ile bu 6 milyarlık yük kalktı.

18 tane de hapis cezası kalktı. Üniversite hocalarının hazırladığı tasarıda, öyle cezalar vardı ki; bir tüccar ticaret hayatını, hapishaneye girmeden sürdüremeyecekti. Bir levha düşmesi ile 730 gün hapis cezası çekilecekti. Bu sıkıntı kalktı. Kredide ki eş kefaleti kalktı. Bu da Oda ve Borsaların sayesinde oldu. İşte Oda ve Borsalarımızın yaptıkları işlerden bazıları. Bunun gibi çek kanununda, borçlar kanununda, bankalar kanununda vb. düzeltmeler üzerinde çalışıldı ve hala çalışılmakta.

İşte biz Odaların çalışmaları sayesinde Çatı Örgütümüz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bunları yaparken, bizler, bu fikirleri TOBB bildirmekten başka, İlçe Ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak ve üyelerimizin mensubu olmaktan gurur duyduğu öncü bir Oda olmak, tarihin ve coğrafyanın İlçemize yüklediği ticaret kültürüne uygun,” sürekli öğren,geliş ve değiş” sloganını temel hizmet prensibi haline getirmek,üyelerimizin ihtiyaç beklentilerini en üst düzeyde karşılama noktasında proaktif bir rol üstlenerek iş dünyasına danışmanlık yapmak,üyelerimize ve topluma yeni bilgiler kazandıran,deneyimler yaşatan ve değerler katan bir kurum olma anlayışını benimsemiş bulunmaktayız.Başkanımız Rıfat Hısarcıklıoğlu’nun ifade ettiği gibi temel değerlerimiz ise; şeffaflık, ulaşılabilirlik, güncellik,

tarafsızlıktır.

Bu Vizyon, bu gayret, bu birlik ve beraberlik bizleri hep daha iyiye taşıyacaktır. Çünkü bizim en büyük zenginliğimiz ve gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Bu duygu ve düşüncülerle Odamız ve Yönetim Kurulumuz adına hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever de bir konuşma yaparak, firmaları tebrik etti.

Konuşmaların ardından ödül alanlara plaketleri protokol mensuplarınca takdim edildi.

ODA ÜYELİĞİNDE 30 YILINI TAMAMLAYANLAR FİRMALAR

S.S.Silifke Esnaf Kefalet Koop., Mehmet Ata, S.S.Silifke Nakliyeciler Mot.Taş.Koop., Adil Kaynar, S.S.Kavak Köyü 50.Yıl Sulama Koop., Arif Kadıoğlu, S.S.Silifke Küçük San.Sit.Koop., İrfan Özdil, S.S.Ovacık Köyü Tar.Kal.Koop., S.S.Kurtuluş Köyü Su Ür.Koop., S.S.Silifke Otobüscüler Mot.Taş.Koop., İshak Toygar:Toygar Sanayi, S.S.Kocaoluk Köyü Sulama Koop., İmran Özdil, Ayhan Altuner, Duran Yanıç, Mustafa Gökten, Abbaslar Gıda Mad.Paz.Ltd.Şti, Zeynittin Özkan, Yusuf Savar, Zafer Yalçın, Vahip Pozan, Ali Koçak, S.S.İmamuşağı Boğsak Tur.Gel.Koop., Kamil Cahit Tezcan, Ali Nacaroğlu, Feza Önal, Aydın Dalyanoğlu, Sadık Akman, Ali Doğan, Mehmet Okur.

GEÇMİŞ DÖNEMLERDE ODA YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI YAPMIŞ KİŞİLER

Mustafa Derya, Azif Tol, Mustafa Kurubaş, Vahip Pozan.

SİLİFKE EKONOMİSİNE YÖN VEREN FİRMALAR

Yılın İşadamı Ödülü: Pişirgen Makina İmalat San. Demir Saç Profil Tic.Ltd. Şti, Sektörel Teşvik Ödülleri: Medmar Mermer Maden.San.Ve Tic.A.Ş, Aslan Otomotiv Pet.Ür.Turizm İnş.Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti, Sbr Tarım Ürünleri Gıda San.A.Ş, Şimşekler Mermer İnş.Madencilik Tic.Ve San.Ltd.Şti, Bilgin Bilgisayar Gıda Tarım Turz.San.Ve Tic.Ltd.Şti.

Genç Girişimci Ödülleri: Yurtsever Özel, Çerçiler Mimarlık Mühn. İnş. Ve Tic.Ltd. Şti, Özel Bilgi Tıp Hizmetleri Ltd.Şti, Betontaş İnş.ve Malz.Tur.Gıda San.Ve Tic.Ltd.Şti.

Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика