Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Odamızı ziyaret etti
05.01.2023
sitso
421 Okunma

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ŞERAFETTİN AŞUT  ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri (Başk. Yard. KASIM TANRIÖVER, M.ALPER GÜRSOY (MEGİAD), İBRAHİM ZEPER, FATİH KISA, ALİ FUAT BUDUR, EKREM SAĞLAM, EKREM SAĞLAM), Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı NURETTİN KAYNAR ile yönetim kurulu üyelerini ve Meclis Başkanı Ali DOĞAN’ı ziyaret etti.

Mersin ve İlçelerindeki odalara zaman zaman çeşitli ziyaretler düzenleyerek, oda çalışmaları ve bölgenin gelişip kalkınması konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını belirten MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, odaların, misyonları ve vizyonları ile yön veren kuruluşlar olduğunu vurguladı.

“ODALARIMIZ GELİŞMELERE YÖN VEREN KURULUŞLARDIR”

Şerafettin Aşut, “Mersin son 5 yıldır bu dönüşüm yolunda ciddi anlamda yol kat eden nadir kentlerden birisidir. Bir söz vardır: “Yarını satın alacak tek şey, bugündür”… Evet, bugün Mersin’de başarılan ne varsa, bugün Mersin’de yaşanan ne gibi olumlu şey varsa, bu, tüm Mersin dinamiklerinin el birliği ile dün satın aldığı, yani, geçmiş çabaların, gayretlerin, uykusuz gecelerin, işten ve ailelerden çalınan zamanların ve hepsinden önemlisi Mersin sevgisinin sonucudur.

Bu başarı ve azimde el birliğimizin ve güç birliğimizin katkısı vardır. Mersin ve İlçelerimizdeki odalarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımız, ülkemiz ekonomisine, gelişimine, refahına ve ekonomisine büyük katkı sunmaktadır.

Mersin son yıllarda “önce insan, sonra ekonomi” demiştir. Bizler insanımızı ve kentin tüm kaynaklarını salt ekonomik gelişmeye hizmet eden şeyler olarak görmüyoruz. Tam aksine, ekonomiyi insanımıza hizmet eden, insanımızı mutlu etmek zorunda olan bir araç olarak görüyoruz. Zaten, ekonominin tanımı da bu değil mi? İşte bunlardan biri Akdeniz Oyunları ve kentimize kazandırdıklarıdır.

Akdeniz Oyunları sadece bir spor organizasyonu değildir. Akdeniz Oyunları’nın kente getirilerini üç ana başlıkta görebiliriz. İlki; kentimize uluslararası standartta 500 milyon Türk Lirası değerinde spor tesisleri kazandırılmış olmasıdır. İkincisi; haftalardır dünya Mersin’i, spor ve huzurla özdeşleşen bir kenti konuşuyor. Bunun tanıtım değeri para ile ölçülemez. Turizmde bir hedefi olan Mersin için bu paha biçilmez bir tanıtımdır. Ayrıca, kurvaziyer turizm hedefimize bir de spor turizmi ilave edilmiştir. Oyunların üçüncü katkısı ise; belki de hepsinden daha önemli olan ve dünyanın en çok ihtiyacı olan barış ve kardeşlik mesajlarının dünyaya Mersin’den verilmiş olmasıdır. Artık, Mersin olarak yapmamız gereken şey bu tesislere sahip çıkmak ve uluslararası spor karşılaşmalarını Mersin’e getirerek bu tesisleri kentin ekonomik canlılığına entegre etmektir. Bu tesislerin yanı sıra, Havaalanı temelinin de atılmış olması sanırım artık Mersin’in genel bütçeye yaptığı katkılardan hak ettiği payı almaya başladığını gösteriyor. Bu bakış açısındaki değişimi ve bu bakış açısını değiştiren şeyi görmek gerekiyor. Mersin eski Mersin değildir. Mersin dinamikleri birliğini ve beraberliğini koruduğu sürece hayal ettiğimiz o “Mersin Lobisi” oluşacaktır. İşte lobi dediğimiz şey budur. Yani, sürekli bir şey isteyen değil, bakış açısını değiştiren güçtür lobi. Tüm bunlara katkıda bulunan herkese binlerce teşekkürler.”dedi.

KAYNAR: “EL BİRLİĞİ VE GÜÇ BİRLİĞİ İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ”

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar, “Odamız, gerçekten kurulduğu günden bu yana birçok başarılı çalışmalara imza atmıştır. ‘El Birliği ve Güç Birliği’ ilkesiyle hareket ederek, gerek yönetim kurulu üyelerimiz, gerekse oda üyelerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmış, bugün hamd olsun ki taşları yerine oturtmasını bilmiştir.

Silifke TSO kısa sürede kendi ilçemizde olduğu gibi, Türkiye ve dünyada da kendini ispatlayabilmiş, bu konuda ciddi çalışmalar yapmıştır. Tarım ürünleri, sanayi, turizm, tarım ve daha birçok alanda yapmış oldukları girişim ve gezilerle, Silifke TSO’nun adını her yere taşımıştır. Bu başarımızda bundan önceki yönetim kurulu başkanlarımızın, oda yönetimimizin, üyelerimizin göz ardı edilemeyen başarılı çalışmaları ve gayretleri söz konusudur” dedi.

Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика