Akreditif ve UCP 600 Eğitim Semineri

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve TEB(Türk Ekonomi Bankası)Çukurova ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumlusu DIŞ TİCARET MERKEZLERİ MÜDÜRÜ TURAN AKIN tarafından verilen “Akreditif ve UCP 600 Eğitim Semineri” sonucunda sertifikayı almaya hak kazanan kişilere sertifikaları,Silifke ve Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda verildi. Bu Seminer,geçmiş yıllarda eğitim alanında çok sayıda ortak proje gerçekleştiren iki kurumun 2011 yılında düzenlediği üçüncü bir etkinlik olmuştur. Silifke-Taşucu MYO Dış Ticaret Bölümü koordinatörlüğünde yapılan bu organizasyon,Dış Ticaretteki ödeme yöntemleri arasında özel bir yeri olan akreditifli ödeme yönetminin,Milletlerarası Ticaret Odası taraından yayınlanmış olan “Akreditiflere ilişkin Uygulama Kuralları(UCP 600)” kapsamında detaylı bir şekilde ele alınarak,uyugulamalı olarak işlendiği bu eğitimde,katılımcılara SİLİFKE TİCARET VE SANAYİ ODASI ve SİLİFKE-TAŞUCU MYO Tarafından hazırlanan “KATILIM SERTİFİKASI” verilmiştir. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ALİ DOĞAN, bölgedeki bu iki kurum arasındaki işbirliğinin oldukça önemli olduğunu ve bu işbirliğinin bölgenin ihtiyacı olan başka projeleri de teşvik edeceğini belirtmiştir.