YERALTI SUYU KULLANAN SANAYİ İŞLETMELERİNİN DİKKATİNE

1 Mart 2013 Tarih ve 28574 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 167 Sayılı "Yeraltı Suları Hakkında Kanun" da yapılan değişiklik ile, sanayi maksatlı kullanılan kuyulara, kanunun yayınlandığı tarihten itibaren BİR YIL içerisinde ölçüm sistemi kurulması gerekmekte, bir yıl içerisinde ölçüm sistemi kurulmayan kuyuların kullanma belgelerinin iptal edilerek, kuyuların kapatılacağı hükmü getirilmiştir.

Sanayi amaçlı YAS su sondaj kuyuları için kullanma belgesi alan tüm şahıs, kurum ve kuruluşların, belgelerini 01.03.2014 Tarihine kadar yenilemeleri ve sayaç takmaları gerekmektedir. Yasal süresi içerisinde ölçüm sistemi kurmayanların kullanma belgeleri iptal edilecektir.