Silifke Yoğurdu'nu tescilleme süreciyle ilgili, Prof. Dr. Sn. Yahya Kemal AVŞAR, Yard. Doç. Dr. Sn. Kadriye ŞAHİN ve Türk Panent Enstitüsü Marka Uzm. Yard. Sn. Emre GÜLLÜ'nün katılımı ile düzenlediğimiz " Silifke'de Coğrafi İşaretler Süreci" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Nurettin Kaynar şöyle konuştu;
“DEĞERLİ MİSAFİRLER, BU TOPLANTIMIZIN AMACI; 300 YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP OLAN, TOROSLARDAKİ YÖRÜKLER TARAFINDAN, MAYA BULUNMADIĞI ZAMANLARDA ÇAYIRLAR ÜZERİNDEKİ ÇİĞ TANELERİNDEN MAYALANAN YOĞURDUN MARKA DEĞERİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURMAKTIR. ÇÜNKÜ YOĞURT İLK KEZ TÜRKLER TARAFINDAN MAYALANMIŞ VE DÜNYA DİLLERİNE TÜRKÇE İSMİ İLE GİRMİŞTİR.
SİLİFKE YOĞURDUNUN, SİLİFKE İÇİN BÜYÜK BİR MARKA DEĞERİ VARDIR. "COĞRAFİ İŞARET" ALMAK İÇİN ODA OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI BUGÜN İTİBARI İLE BAŞLATMIŞ BULUNMAKTAYIZ.
İLÇEMİZİN TANITIMINI YAPARKEN, MEŞHURLUĞU İLGİLİ MAKAMLARCA DA ONAYLANMIŞ OLAN SİLİFKE YOĞURDU’NU HER ALANDA TANITARAK, BU DEĞERLİ ÜRÜNÜMÜZÜN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ
SİLİFKE YOĞURDUNUN COĞRAFİ İŞARETİ ALMAKLA;
1-YÖRESEL ÜRÜNLERİ TAKLİT VE SAHTELERİNE KARŞI KORUYARAK HAKSIZ REKABETİ ÖNLEMEK,
2-KATMA DEĞER VE İSTİHDAM YARATMAK
3-ÜRETİCİ GELİRLERİNİ ARTIRMAK VE KIRSAL NÜFUSU YERİNDE TUTMAK,
4-TARIMSAL ÜRETİMİN ÇEŞİTLİLİĞİNİ TEŞVİK EDEREK ÖZGÜN ÜRÜNLERİN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAKTIR.
BU ÇALIŞMALARIMIZDA BİZLERE IŞIK TUTACAK, ÇALIŞMALARI İLE BİZLERE DESTEK VERECEK, HATAY MUSTAFA KEMAL ÜN. ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI OLAN SAYIN PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR VE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN VE AYNI ZAMANDA HEMŞEHRİMİZ ANTROPOLOJİ UZMANI YAR. DOÇ. DR. KADRİYE ŞAHİN’E VE DAVETİMİZE ÖNEM VEREREK BİZLERİ ONURLANDIRAN TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ MARKA UZMANI SN. EMRE GÜLLÜ BEYEFENDİYE VE SİZ DEĞERLİ KATILIMCILARA SİLİFKE TİCARET VE SANAYİ ODASI ADINA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNAR, KONUŞMALARINI YAPMAK ÜZERE MİKROFONU SAYIN MİSAFİRLERİMİZE VERİYORUM.”