SİLİFKE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI NURETTİN KAYNAR’IN 19 MAYIS MESAJI

TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI NURETTİN KAYNAR’IN 19 MAYIS MESAJI

“19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdun her köşesinde, her yaştan gençlerle ve büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 19 Mayıs Türk Ulusu’nun tarihinde özel bir gündür. 19 Mayıs 1919, “yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir” düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919'dan itibaren saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışı ortaya konmuştur. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir. Bugün bu mücadelenin hangi koşullarda verildiğinden haberdar olmayanlar, bu mücadeleyi verenleri ve bu mücadelenin kahramanlarını küçümseme gayreti içindeler. Geleceğimiz olan gençlerimizin bu gayretleri boşa çıkartacağına, 94 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza taşıyacaklarına inancım tamdır. Buna karşın, bizimde gençlerimize karşı sorumluluklarımız bulunmaktadır. Gençlerimize daha iyi bir yaşam, daha umutlu bir gelecek sağlamak zorundayız. Bu düşüncelerle bütün gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum”