Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURETTİN KAYNAR'IN TAKSİM GEZİ PARKI'NDA BAŞLAYAN OLAYLARLA İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ 06.06.2013
05.01.2023
sitso
428 Okunma

 Silifke Ticaret ve Sanayi  Odası (SİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin KAYNAR, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili olarak yaptığı değerlendirme:

“Son günlerde İstanbul’dan başlayarak birçok İlimize yayılan olayları, İş Dünyası olarak üzüntü ile izliyoruz. Bölgemiz ve küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Dengelerin hızla değiştiği bu dönemde huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Türkiye’nin geleceğine  yatırım yapan ve 15 milyonu aşan insanımıza istihdam sağlayan Türk Özel Sektörü olarak beklentimiz bir an önce sağduyunun hakim olmasıdır.

Gösteri hürriyeti kapsamında bazı vatandaşlarımızın sergilediği demokratik davranışlar, kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına karşı korunmalıdır. Samimi vatandaşlarımız da bu hususta duyarlılık içerisinde olmalı ve şiddet, yakma, yıkma gibi suç teşkil eden fiillerin hak ve özgürlükleri gölgelemesine izin vermemelidir.

Sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye’nin geleceğidir. Şiddet ve kavga, hiçbir şeyi çözmez. Aksine sorunların daha da içinden çıkılmaz hale getirir.

Hiçbir arayışı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye sokulmasına, esnafın, tüccarın mağduriyetine ve vatandaşlarımızın vergileriyle temin edilen kamu mallarına zarar verilmesine gerekçe olamaz. Yaşananlardan fırsat çıkarmaya çalışanlar, tarih önünde sorumlu olacaklarını unutmamalıdırlar.

Aziz Milletimiz, bugüne kadar pek çok badireyi tarihsel tecrübesi ve sağduyusu ile atlatmıştır. Bu sürecin de aynı duruşla çözüleceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Saygılarımızla.”

Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика