Silifke Ticaret ve Sanayi Odası | SİTSO
TurkishEnglishGermanRussianFrenchArabic
Başkan Nurettin KAYNAR, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreninde Konuştu
28.04.2023
sitso
441 Okunma

Ülkemizin en önemli stratejik yatırımlarından biri olarak bölgemizde olan ve Odamız çalışma sınırı içerisinde yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santralinin, ilk nükleer yakıt getirme töreninde A Haber canlı yayınına konuk olan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Santralin bölgemize getirdiği sosyo-ekonomik katkıları değerlendirdi.

 

Başkan Nurettin KAYNAR,

Coğrafi olarak Gülnar sınırında olmasına rağmen işleyiş bakımından Silifke Ticaret ve Sanayi Odası  olarak hizmet veriyoruz.

 Santralin yapılmasıyla değişimi ele aldığımızda  gıda, emlak, nakliye ve çeşitli sektörleri  etkileyecek değişimlerle katma değer sağlamıştır. Santralde çalışan kişilerin yüzde sekseni Silifke ilçesinden istihdam edilmektedir. Tarım sektöründe ve Organize Sanayi bölgesinde çalışacak eleman sıkıntısı çekmeye başladık.

Bölgedeki yansımalarına baktığımızda, yan sanayiler gelişmeye başladı.  En az 10 dalda Mersin ve Silifke Sanayisine katma değer sağladı. Silifke İlçesi olarak kendimizi geliştirmeye başladık. İlerleyen zamanlarda Sinop’ta Nükleer Güç Santrali temelleri atıldığında bölgedeki arz talep durumuna göre  Bizim ilçemizde yer alan kendini geliştirmiş yerel firmalar orada hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi

 
Veri Sorumlusu Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 6698 Sayılı Kanun Kapsamında Aydınlatma Metni'ne KVKK bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Яндекс.Метрика