6. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası – Mersin Üniversitesi İş Birliğiyle gerçekleştirildi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Üniversitesi iş birliğinde, “Üniversite–Sanayi İş Birliğinde İnovatif Kongre Deneyimi” sloganıyla 2019 yılından bu yana sürdürülen Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi’nin altıncısı, Ulu Resort Otel’de gerçekleştirildi.


TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Silifke Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen kongre; kurumsal iş birliğini ve yönetişim algısını geliştirmeyi amaçlıyor.
Açılış programına Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Gülnar Kaymakamı İsmail Şanal, Silifke Belediye Başkanı Opr. Dr. Mustafa Turgut, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Nurettin Kaynar, Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Liderlik Akademisi Proje Koordinatörü Odamız Akademik Danışmanı Doç. Dr. Muhammet Saygın ile çok sayıda oda ve borsa başkanı, akademisyen ve iş insanı katılım sağladı.
“Ülkemiz İçin Değer Üreten Özgün Bir Platform”
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, açılış konuşmasında Liderlik Akademisi’nin, iş dünyasının temsilcileriyle akademik bilginin buluştuğu ve ülkemiz için değer üreten özgün bir platform haline geldiğini vurguladı. Yaşar, “Üniversite–sanayi iş birliği bir tercih değil, toplumsal gelişmenin temel şartıdır. Bilimsel bilginin sahaya taşınmadığı sürece gelişmelerin kalıcı olamayacağını biliyoruz.” dedi.




Ardından Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Opr. Dr. Mustafa Turgut ve MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır selamlama konuşmalarını yaparak, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundular.
“Liderlik Akademisi, Türk İş Dünyasının Markalaşmış Buluşma Noktasıdır”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Nurettin Kaynar, yaptığı konuşmada kongreye gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Kuruluşunun 117. yılını kutlayan Odamız, süreklilik arz eden, toplumsal faydayı ve iş dünyası–akademi iş birliğini ön plana çıkaran bu prestijli etkinlikte sizlerle birlikte olmanın haklı gururunu yaşıyor.” ifadelerini kullanan Kaynar, bugüne kadar düzenlenen Liderlik Akademileri kapsamında 2000’in üzerinde katılımcıya, 170 farklı kurum ve kuruluşa ulaşıldığını, 74’ten fazla akademik ve eğitim içerikli etkinlik gerçekleştirildiğini belirtti.
Kaynar ayrıca, oluşturulan uluslararası indeksli akademik dergi aracılığıyla nitelikli bilimsel çalışmaların ücretsiz paylaşımına öncülük ettiklerini belirterek, “Liderlik Akademisi artık Türk iş dünyasının markalaşmış bir buluşma noktası haline gelmiştir. Amacımız, entelektüel sermayesi artan, refah düzeyi yükselen ve iş birliği kültürüyle büyüyen bir Silifke ve Türkiye’dir.” dedi.
Etkinlik Yoğun Katılımla Devam Ediyor
Programda ayrıca Türk Ticaret Bankası Genel Müdürü İlker Yeşil “Finansa Erişim”, Eğitim Bilimci ve Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise “Meydan Okuyan Liderlik” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Silifke Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle renklenen açılış programı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Bugüne kadar 163 kurum ve kuruluştan yaklaşık 2000 katılımcının yer aldığı Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi; oda ve borsalar arası istişare toplantıları, akreditasyon görüşmeleri, heyet buluşmaları, B2B oturumları, kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri, paneller ve bildiri sunumlarıyla devam etti. Kongre, 5 Ekim Pazar günü kapanış programıyla sona erdi.

