28

SİLİFKE TSO ÜYESİ OLAN KADIN GİRİŞİMCİLERİN  “KADIN GÖZÜYLE SİLİFKE” KONULU TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı AYA HARP  ve Kadın Girişimciler Kurul Üyeleri,Mersin KOSGEB Merkez Müdürlüğünden Uzman SELDA GEZER,Mersin Kadın Girişimciler Kurul üyesi olan ve Odamız Üyesi ve temsilcisi bulunan ŞERİFE ÖZER ve Odamız Üyesi Kadınlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Başkan Nurettin KAYNAR yaptı.Konuşmasında “Nüfusumuzun yüzde 50’sini kadınlar oluşturmasına rağmen, ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılımı yüzde 25. Kadınlarımız hayatın içinde değil, ekonominin ve üretimin  yeterince parçası değil. Çalışan kadınlarımız ise hak ettikleri düzeyde olmadıkları bir gerçek. Bizde,Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yapacağımız Odamıza kayıtlı bulunan Kadın Üyelerimizi bir araya getirip,yapacağımız eğitim projelerinde  genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik olarak ne tür kurslar, kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verebiliriz,kadınlarımızı nasıl girişimciliğe yönlendirebiliriz.” dedi.

Silifke TSO üyesi olan ve Mersin Kadın Girişimciler Kurulu üyesi ŞERİFE ÖZER de bilgi sundu.

Mersin KGK Başkanı AYLA HARP hanımefendide kadın girişimciliği ve Mersinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.KOSGEB Uzmanı SELDA GEZER ise Girişimcilere KOSGEB Destekleri hakkında bildi verdi.Girişimci Bayanlar kendi aralarında Sohbet ve karşılıklı istişare yaparak,böyle bir toplntının Kadın Girişimciler için çok verimli geçtiğini belirttiler.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu toplantıyı düzenlemesindeki amacının,Odaya kayıtlı bulunan bayan üyelerin her türlü fikirleri,önerilerinin  önemli olduğu,bu Toplantılardan çıkacak sonuçların,Oda yönetim Kurulunda her zaman değerlendirmeye alınacağı anlaşılmıştır.